Help voor de Instant Messenger

Vind antwoord op de volgende vragen....

 

Wat is een Instant Messenger?

Onze Instant Messenger laat je via text, audio of video real-time chatten met andere members. Hier is een gelabelde afbeelding van de Instant Messenger.

Wat heb ik nodig om de Instant Messenger te gebruiken?

Je zult een verbinding met het internet nodig hebben, een web browser (e.g. Internet Explorer, Netscape Navigator, Safari or Opera) en de Macromedia Flash Player 6.0+. The Macromedia Flash Player is een plugin voor je web browser welke je Flash inhoud op het web laat bekijken. Als je een melding ontvangt —wanneer je met de Instant MessengerTM probeert te verbinden —dat de Flash Player nog niet is geinstalleerd, dan kan je het downloaden en gratis installeren van de Macromedia website:

Hoe gebruik ik de Instant Messenger?

Als je het "Nu Online-chat!" icoon (hieronder) ziet op iemands profiel of profiel overzicht betekend dit dat de persoon online is. Als je op dit icoon klikt dan zal dit een pop-up venster openen met de Instant Messenger. Je kan vervolgens chatten met de persoon en eventueel via video of spraak chatten.

Hoe kan ik een tekst conversatie aangaan?

Open eerst het Instant Messenger venster door op "nu online-chat!" te klikken (bovenstaande afbeelding), schrijf vervolgens een bericht en druk op "Verstuur" of druk op enter. Het kan enkele secondes duren voordat het venster van de andere persoon geopend is en de andere persoon heeft kunnen antwoorden, als deze persoon zijn/haar venster geopend heeft kan je real-time chatten.

 

Hoe stuur ik een virtuele zoen?

Je kunt een virtuele zoen sturen door op de 'zoen' knop te klikken (afgebeeld als een pijl naar rechts) en dan 'zoen' te selecteren.

 

Hoe stuur ik een virtuele mep?

Je kan een virtuele 'mep' sturen, door op de 'mep' knop (afgebeeld als een pijl naar rechts) te klikken en dan 'mep' te selecteren.

Hoe stuur ik een bericht in Vet, Cursief of onderlijnd?

Schrijf eerst je bericht, selecteer vervolgens het gedeelte van je bericht waarvan je de stijl wilt veranderen. Je kan dan op een van de volgende knoppen klikken om deze stijl op de tekst toe te passen: B (bold) voor vet, I (italic) voor cursief, en U (underlined) voor onderlijnd.

 

Hoe blokkeer of deblokkeer ik iemand?

Je kan iemand blokkeren zodat deze persoon geen contact meer met je kan maken door op de 'blokkeer' knop te drukken (afgebeeld als een circkel met een diagonale lijn er doorheen). Als je later van gedachte verandert, kan je een of meerdere keren op de blokkeer knop drukken waardoor deze persoon gedeblokkeerd wordt.

Hoe voeg ik iemand toe aan mijn Online Vrienden?

Je kan iemand aan je Online Vrienden toevoegen door op de "Online Vrienden toevoegen" knop te drukken (afgebeeld met een + teken)

 

Hoe open ik mijn webcam?

Klik eerst op "open AV", om het venster te openen welke vraagt "allow Russia-Woman.net to access my video and microphone?" en antwoord 'yes' hierop. Klik vervolgens op de "Video aan" knop onderaan in het Instant Messenger venster, en verzeker je ervan dat de knop op "aan" staat.

 

Hoe open ik mijn microfoon?

Klik eerst op "open AV", om het venster te openen welke vraagt "allow Russia-Woman.net to access my video and microphone?" en antwoord 'yes' hierop. Klik vervolgens op de "Mic aan" knop onderaan in het Instant Messenger venster, en verzeker je ervan dat de knop op "aan" staat.

 

Hoe bekijk ik de andere persoon?

Vraag hem/haar eerst om zijn/haar webcam en microfoon te openen. Als hij/zij dit heeft gedaan kan je een live video zien in de rechterbovenhoek van de Instant Messenger. Controleer de video en microfoon status van de persoon door op de a/v knop te klikken bovenaan in de Instant Messenger.

Hoe hoor ik de andere persoon?

Vraag hem/haar eerst om zijn/haar microfoon te openen. Als hij/zij dit heeft gedaan kun je hem/haar tegen je horen praten. Controleer de video en microfoon status van de persoon door op de a/v knop te klikken bovenaan in de Instant Messenger (zie bovenstaande afbeelding). Controleer ook of je speakers aan je PC hebt aangesloten en of ze aan staan.

Hoe sluit ik mijn webcam af?

Klik op de 'Video Aan" knop en zet je video uit. De status van deze knop behoort dan te wijzigen naar 'Video Uit'.

Hoe sluit ik mijn microfoon af?

Klik op de 'Mic Aan" knop en zet je video uit. De status van deze knop behoort dan te veranderen naar 'Mic Uit' (zie bovenstaande afbeelding).

Hoe kom ik meer te weten over de persoon met wie ik chat op de the Instant Messenger?

De foto van de member wordt rechtsboven in de Instant Messenger afgebeeld. Klik op de naam van de member bovenin de Instant Communictor om hun profiel af te beelden en meer over hem/haar te weten te komen.

Hoe bescherm ik mijn privacy?

Je kan ervoor kiezen om alleen een tekst converstatie toe te laten door Russia-Woman.net niet toe te staan je webcam of microfoon te gebruiken door op 'no' te klikken wanneer je de 'allow access...' vraag krijgt wanneer je de Instant Messenger opstart. Je kan er ook op elk moment voor kiezen je webcam af te sluiten door op 'video aan/uit' te klikken of je microfoon door op 'mic aan/uit' te klikken (zie bovenstaande afbeelding).

Hoe stel ik mijn status op 'afwezig' in?

Je kan je status op 'afwezig' instellen door de schakelaar van rechts naar link te verschuiven. Je kan dit doen door op de linker muisknop te klikken, deze ingedrukt te houden, vervolgens de schakelaar te verschuiven, en de muisknop weer los te laten. Je zal een melding krijgen dat je status is veranderd. Je zult onmiddelijk weer beschikbaar zijn als je een bericht naar een andere gebruiker stuurt. Gebruikers zullen niet weten dat je afwezig bent totdat die een poging hebben gedaan je een bericht te sturen. Als je status op afwezig staat kan het zijn dat je nog steeds berichten ontvangt in het berichten venster.

Hoe sluit ik de Instant Messenger?

Je kan de Instant Messenger afsluiten door op de 'x' knop in de rechter bovenhoek te klikken.

Probleemoplossing...

Waarom wil de Instant Messenger niet opstarten?

Er zijn veel mogelijke redenen hiervoor. Bijvoorbeeld, de Instant Messenger kan alleen opstarten als de Flash Player is geïnstalleerd, Javascript toegestaan is en je 'pop-up stopper' uitstaat. Elk van deze worden hieronder nader uitgelegd.

Kan ik de Instant Messenger gebruiken als ik een pop-up window blocker / pop-up stopper op mijn PC geinstalleerd heb?

Je moet je pop-up blocker zo configureren dat het pop-ups van Russia-Woman.net toestaat. Neem eventueel contact op met je popup stopper leverancier voor instructies. Als deze optie niet beschikbaar is, moet je je pop-up window blocker uitzetten. Wanneer deze niet is uitgezet, zal je niet in staat zijn inkomende berichten van nieuwe gebruikers te ontvangen. Als je Windows XP Service Pack 2, Norton Internet Security, Yahoo Toolbar of een van de vele andere populaire programma's gebruikt realiseer je je waarschijnlijk niet dat er mogelijk een pop-up blokker geactiveerd is. Zie onderstaande hulp over hoe je een pop-up stopper kan configureren zodat je de Instant Messenger kan gebruiken.

Ik gebruik het Windows XP Service Pack 2. Waarom kan ik de Instant Messenger niet aan het werk krijgen?

Windows XP Service Pack 2 bevat een pop-up stopper die ervoor zal zorgen dat de Instant Messenger niet correct werkt tenzij je het zo configureert dat het pop-ups van onze website toestaat. Zie hieronder hoe je Windows XP kan configureren:

1) Open Internet Explorer

2) Selecteer 'Tools'

3) Selecteer 'Internet options'

4) Selecteer 'Privacy'

5) Ga naar beneden naar het 'Pop-up Blocker' veld.

6) Doe nu een van de volgende dingen:

 

Ik gebruik Norton Internet Security adblocking. Waarom kan ik de Instant Messenger niet aan het werk krijgen?

De adblocking eigenschap kan java pop-ups tegenhouden en ervoor zorgen dat de Instant Messenger niet correct werkt. Zet adblocking uit OF verander je Norton adblocking instellingen door Norton Internet Security (dubbelklik op icoon) te openen en het volgende te doen:

1) klik op Ad blocking, en vervolgens op configure

 

 

 

2) klik op advanced

 

3) klik op add site en typ Russia-Woman.net

 

4) klik op "add..." en klik vervolgens op permit

 

Ik gebruik Zone Alarm Internet Securiy Add Blocking. Waarom kan ik de Instant Messenger niet aan het werk krijgen?

Om Instant Messenger op onze site te kunnen gebruiken, moet je wijzigingen maken in je Internet Security instellingen. Dit kan je doen door: Zone Alarm te openen, op Privacy te klikken, en je instellingen gelijk aan die in de afbeelding hieronder te zetten. Cookie Control, Ad Blocking, en Mobile Code Control moeten allemaal op 'off' staan. Als je klaar bent op onze site, kan je deze instellingen weer terug zetten zoals die waren om je op andere sites te beschermen.

Waarom krijg ik de foutmelding "Security Sandbox violation" / waarom heb ik problemen met het opstarten van conversaties in de Instant Messenger?

Onze Instant Messenger gebruikt Macromedia Flash Player. Fouten en problemen kunnen voorkomen als je niet de laatste versie van de Flash Player in je web browser hebt geïnstalleerd. Probeer de laatste versie van de Flash Player te downloaden om dit de verhelpen....

Als je problemen hebt met het installeren van de Flash Player, ga dan naar de Flash Player Support sectie op of ga naar deze link:

Ik gebruik de YAHOO Toolbar. Waarom werkt de Instant Messenger niet?

De Yahoo toolbar heeft een optionele pop-up stopper. Je kan de automatische pop-up stopper in de afbeelding hieronder zien.

Het kan zijn dat je deze toolbar opnieuw moet configureren om pop-ups op onze website toe te staan. Klik op het icoon zoals aangegeven in de bovenstaande afbeelding en selecteer "Always allow pop-ups from...", en typ Russia-Woman.net en klik vervolgens op OK.

Ik gebruik de GOOGLE Toolbar. Waarom werkt de Instant Messenger niet?

De Google toolbar heeft een optionele pop-up stopper. Je kan de automatische pop-up stopper in de afbeeldingen hieronder zien.

Het kan zijn dat je deze toolbar opnieuw moet configureren om pop-ups op onze website toe te staan. Deselecteer de optie "PopUp Blocker...' en typ Russia-Woman.net en klik vervolgens op OK.

Ik kan mijn vriend(in)’s video niet zien. Wat is er mis?

Wees er zeker van dat je vriend(in) zijn/haar video camera goed heeft aangesloten. Je vriend(in) zal de volgende foutmelding ontvangen als zijn/haar camera niet is aangesloten:

*** Could not connect to your camera. Either your camera is not installed properly or it is in use by another application.

Ga verder met lezen over hoe jouw camera moet worden geconfigureerd voor de Instant MessengerTM. Klik op de 'a/v' knop rechtsboven in het berichten venster wanneer je vriend(in) zeker is dat zijn/haar video camera correct is geinstalleerd. Als video op 'off' staat, klik er dan eenmaal op om je video camera aan te zetten.

Mijn vriend(in) kan mijn video niet zien. Wat is er mis?

Wees er zeker van dat je video camera goed is aangesloten. Je zal de volgende foutmelding ontvangen je camera niet goed is aangesloten:

*** Could not connect to your camera. Either your camera is not installed properly or it is in use by another application.

Ga verder met lezen over hoe jouw camera moet worden geconfigureerd voor de Instant MessengerTM. Klik op de 'a/v' knop rechtsboven in het berichten venster wanneer je er zeker van bent dat je video camera correct is geinstalleerd. Als video op 'off' staat, klik er dan eenmaal op om je video camera aan te zetten.

Ik kan geen geluid van mijn vriend(in) ontvangen. Wat is er mis?

Wees er zeker van dat je speakers goed zijn aangesloten en dat ze aan staan. Controleer het volume niveaus om er zeker van te wezen dat je geluid ontvangt. Zorg dat je zeker weet dat je vriend(in) zijn/haar microfoon correct heeft aangesloten. Je vriend(in) zal de volgende foutmelding ontvangen als zijn/haar microfoon niet correct is aangesloten:

*** Could not connect to your microphone. Either your microphone is not installed properly or it is in use by another application.

Ga verder met lezen over hoe jouw microfoon moet worden geconfigureerd voor de Instant MessengerTM. Wanneer je vriend(in) zijn/haar geluid goed heeft geconfigureerd zal zij/hij de geluidsniveau's kunnen zien in de audio output in het onderste gebied in het berichten venster. Klik op de 'a/v' knop rechtsboven in het berichten venster. Als het geluid op 'off' staat, klik er dan eenmaal op om het geluid aan te zetten.

Mijn vriend(in) kan mijn geluid niet horen. Wat is er mis?

Wees er zeker van dat je vriend(in)'s speakers goed zijn aangesloten en dat ze aan staan. Zorg dat je vriend(in) zijn/haar volume niveaus controleert om er zeker van te wezen dat hij/zij geluid ontvangt. Zorg dat je zeker weet dat je je microfoon correct hebt aangesloten. Je zal de volgende foutmelding ontvangen als je microfoon niet correct is aangesloten:

*** Could not connect to your microphone. Either your microphone is not installed properly or it is in use by another application.

Ga verder met lezen over hoe jouw microfoon moet worden geconfigureerd voor de Instant MessengerTM. Wanneer je jouw geluid goed hebt geconfigureerd zul je de geluidsniveau's kunnen zien in de audio output in het onderste gebied in het berichten venster. Laat je vriend(in) op de 'a/v' knop rechtsboven in het berichten venster klikken. Als het geluid op 'off' staat, klik er dan eenmaal op om zijn/haar geluid aan te zetten.

 

Continue